Turnul de apa al Postavariei Romane, obiectiv turistic al Bucurestiului

Cartierul Pantelimon va deveni o destinatie in traseul turistic al Bucurestiului cu un obiectiv precis: galeria de arta contemporana amenajata in Turnul de Apa al Postavariei de pe Soseaua Morarilor.

Multe dintre vechile castele de apa din Romania, adevarate bijuterii arhitectonice, au fost degradate sau demolate in ultimii 20 de ani. Din fericire, constructia ridicata in Pantelimonul anilor comunisti, astazi sursa de inspiratie pentru hip-hoperii romani, a supravietuit demolarii si va deveni un spatiu dedicat culturii incepand cu luna decembrie 2012.
Proiectul este sustinut de ING Bank, cu costuri de aproximativ 90.000 de euro, si va fi coordonat de asociatia culturala „Make a Point”, organizatoare de expozitii, spectacole, proiectii de film, workshopuri.

Asociatia s-a gandit sa preia acest obiectiv industrial devenit simbol al anilor comunisti si sa-i ofere o aplicabilitate artistica si turistica, transformandu-l intr-un spatiu dedicat culturii care sa gazduiasca expozitii de arta, lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani si alte evenimente culturale.

In jurul turnului inalt de 37 de metri urmeaza sa fie montata si o scara in spirala care sa permita accesul la panorama orasului, iar bazinul din varful turnului va fi pictat in urma unui concurs de proiecte jurizat locuitorii cartierului Pantelimon.
Inaugurarea oficiala a noului Turn de Apa (si Arta) va avea loc in noaptea de Revelion dintre anii 2012-2013.
sursa foto: arhimania.ro

Citeste si:

3 Responses to Turnul de apa al Postavariei Romane, obiectiv turistic al Bucurestiului

  1. Descoperiti aici propunerea “Perdeaua Verde” de Daniel Georges / Minus5 Architects pentru Turnul de Apa din Pantelimon:
    http://www.minus5architects.com/Pantelimon-Water-Tower

  2. Pingback: Cum sa obtii timp liber. Si cum sa ti-l petreci.

  3. Pingback: 1 Mai 2014 si sarbatori. Sugestii. | Xplorio

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close