Restograf, ghid de restaurante bucurestene

Vorbeam anul trecut despre invierea Centrului Vechi al Bucurestiului, unde, spre bucuria tuturor, au inceput sa apara treptat restaurante si pub-uri, unul dupa altul. Insa de la placerea de a te opri la un restaurant care sa te ispiteasca si pana la a-i ramane client fidel este drum lung. Caci ideea unei bucatarii bune, fie ea traditionala sau cu specific, combinata cu un ambient deosebit si servicii pe masura e inca greu de pus in practica in Bucuresti.

Este adevarat insa ca investitia intr-o astfel de combinatie perfecta poate fi sortita esecului si din cauza eforturilor de supravietuire a restaurantelor intr-un climat nu tocmai prietenos cu investitorii… caci se stie ca romanii sunt cei mai exigenti dintre clienti si nu prea sunt dispusi sa acorde timp noilor-veniti.

In cadrul evenimentului Restograf tinut saptamana aceasta a fost prezentata o lista cu 133 de restaurante din Bucuresti, dintre care au fost premiate cateva ca fiind cele mai bune. Pentru inceput desemnarea si premierea acestora a fost orientata pe principalele tipuri de bucatarii, adaugandu-se premii speciale pentru cel mai boem restaurant, cel mai bun restaurant neconventional, precum si diplome de recunoastere oferite celor mai buni 7 chelneri de la 5 restaurante.

Deocamdata evaluarea, nominalizarea si premierea s-au facut doar pe temeiul calitatii bucatariei, fara a fi luate in considerare alte criterii precum ambianta, amenajarea si decorurile, servicii sau preturi. Urmeaza ca, pe masura ce si localurile bucurestene evolueaza, sa creasca si sistemul de notare, astfel incat sa putem alege mai usor restaurantele noi in functie de recomandar.

Important insa ramane un lucru: monitorizarea calitatii a inceput. Si abia asteptam acel moment in care sa ne putem opri la o terasa sau la un restaurant unde sa fim multumiti atat de meniu, cat si de servire si ambient. Incet incet, avansam 🙂

Citeste si:

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close