Xplorio Nights. Asa am numit evenimentul organizat in cadrul ConceptualLab, un penthouse superb undeva langa Piata Romana. Evenimentele sunt dedicate antreprenorilor care au avut curajul sa investeasca in locuri mai mult sau mai putin promitatoare, si care au creat locurile fantastice unde sa poti evada mai ales la sfarsit de saptamana.
In prima seara Xplorio am vorbit despre Oazele din jurul Bucurestiului, zone de relaxare in care poti merge cu familia sau, de ce nu, intr-un teambuilding.
Poveste cu Cai – prima poveste sosita la Xplorio Nights
Astazi va voi vorbi despre primii nostri invitati la Xplorio Nights, niste oameni care m-au inspirat si mi-au bucurat inima – nu-i pot numi investitori, caci initiativa lor a fost de conjunctura, fara intentia unei afaceri, ci doar aceea a unei salvari. De cai. Sanctuarul lor se numeste Poveste cu cai.
Centrul lor de echitatie din Snagov nu este unul de business, ci mai degraba unul de intretinere a unor caluti abandonati, abuzati, gasiti pe jumatate morti sau aproape morti, un adapost unde au fost luati in ingrijire si pusi pe picioare. Povestile lor sunt absolut impresionante, fiecare dintre ei avand o viata tulburatoare, din fericire cu happy-end.
Sursa fotoSunt niste caluti adusi la viata si iubiti. Atat de iubiti incat caracterele lor frumoase au putut iesi la suprafata in pofida abuzurilor indurate, devenind la randul lor terapie cu iubire pentru altii. Caci pe langa plimbarile calare pentru care au fost antrenati, acesti caluti salvati sunt pregatiti si pentru hipoterapie dedicata copiilor mai mici sau mai mari, ca noi 😛 Si, nu in ultimul rand dar extrem de util, compania acestor caluti iubiti este menita sa ofere si detoxifiere digitala. Noi ne-am propus sa urmam cateva astfel de sedinte, caci situatia tinde sa ni se agraveze 😛
Sursa fotoCalutii povestii noastre sunt Jasmin – i se poate spune si Pupacioasa, Pegas sau Morcovel – convingeti-va voi de-ce-si-cum sta treaba, Ziza, Luna, Jolie, si cei trei uriasi printre pitici – poneii Mutulica, Ciufi si Piwi. Cand am pus titlul articolului, eram decisa sa va povestesc despre fiecare in parte. Apoi mi s-a parut nedrept sa nu ii cunoasteti direct si sa le aflati povestea privindu-le ochii si bucurandu-va si voi de noua lor viata.
Cu ce se deosebeste acest centru de echitatie de celelalte aflate in preajma Bucurestiului?
In primul rand, prin faptul ca acesta nu este un simplu centru de echitatie, ci un sanctuar al cailor. Pentru ca aici vorbim despre caluti salvati, si nu cumparati. Caluti pentru care nu s-au eliberat facturi de cumparare de carne vie, dar pentru care s-a investit enorm de mult suflet si daruire. Si bani. Multi. Caci recuperarea unui animal ajuns in ultimul stadiu de folosire si mutilare dureaza uneori si minim un an de tratament, plus timp de recuperare emotionala. La care se adauga si asigurarea unui viitor fericit. Care nu se finalizeaza cu abatorul. Ci cu pensionarea.
In al doilea rand, aveti asigurarea ca acesti caluti nu sunt priviti si tratati ca bunuri de folosinta, ci sunt respectati ca fiinte. De aceea salvatorii lor incurajeaza vizitele programate, pentru a nu se intersecta de pilda cu programul lor de masa.
Si nu in ultimul rand, veti cunoaste oamenii din spatele acestor eforturi, oameni care fac toata diferenta. Veti vedea cat de repede va veti indragosti de ei! 🙂
Unde se afla Povestea cu Cai?
Centrul de echitatie Poveste cu Cai il gasiti la Artha Park Snagov, Intrarea Plopilor nr. 1. Daca o luati pe DN1, se merge pana la kilometrul 35 iar apoi se traverseaza satele Vladiceasca, Ciofliceni, Ghermanesti curs de 9 kilometri. Pe A3 va incadrati pentru iesirea Snagov/ Ghermanesti, iar apoi continuati inca 3 kilometri.
Se pot lua si mijloace de transport in comun, respectiv maxi-taxi 444 si 446 de la Piata Presei Libere.
O sedinta de echitatie costa 75 de lei (apx. 17 euro/ persoana), adica echivalentul a 15 minute de carting, cum spunea unul dintre invitatii nostri. Insa exista o serie de programe care de care mai antrenante si care cuprind si diferite oferte de fidelizare – aveti linkul lor unde va puteti adresa direct. Plimbarile au loc pe malul lacului Snagov, padurea Snagov si alte trasee din timp stabilite. Va asteptam cu nerabdare sa va depanati experientele voastre cu caluti! 🙂
Citeste si:
- Domeniul si conacul Otetelisanu – povesti cu boieri
- 5 motive sa faci echitatie
- Drumuri de weekend alternative pentru Valea Prahovei
- Bucharest Comedy Week 2014
- Lumea GEO in 80 de imagini!
Pingback: Cazare in zona Therme Bucuresti - Xplorio