Colindand Parcul Central al Sinaii, cu toate simturile extaziate de prezenta aristocratului Cazino si hotel Palace, ma bucuram de soarele matinal ce sparsese norii, dupa indelungate reprize de ploaie.
Liniste. Pasari. Raze de soare. Intr-o lejera ceata, departe pe alee, un barbat matura grijuliu frunzele, cumva contopit in imaginea parcului.
La un moment dat dispare. Ajunsa in punctul unde privirile mele il dibuisera, incerc sa-l regasesc, si vazand cladirea, imi raspund uimirii: ‘A, frumos. O baraca pentru oamenii care ingrijesc parcul’.
Fara a ma mai obosi sa citesc bannerul, dau sa-mi continui drumul, doar ca, cumva, cu coada ochiului, am senzatia de mai mult. Citesc amuzata. Ce nume putea fi dat unei baraci?!
Ei bine, asta: Muzeul Rezervatiei Bucegi!
Consternata, ma rasucesc in calcaie si ii urc treptele. Muzeu?! Ce pot oferi patru pereti de baraca?! Intru.
Surprinzator si placut organizat, Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi prezinta expozitii temporare in prima sala de la intrare – cochilii, trofee cinegetice, minerale de tot felul, goblenuri, exponate din figuri de ceara, iar la subsolul cladirii, coborand pe un coridor cu atmosfera de pestera, ajungi intr-o incapere amenajata ca o grota, unde se gasesc exponate din fauna si flora Bucegilor, cu specii rare si ocrotite sau pe cale de disparitie.
Nu sunt multe, dar ingenios aranjate si atractive pentru imaginatia unui copil. Tot respectul celor care au conceput interiorul micutului muzeu!
Nu iti vor lua probabil mai mult de 20-30 de minute, nu-ti vor rapi mintile dar garantat te vor surprinde placut. Recomand vizitarea lui oricare ar fi pretentiile, indiferent ca sunteti cu copiii dupa voi sau doar cu copiii de voi. Mie chiar mi-a placut.
Nu ratati nici vitrinele aflate la primul nivel cu suveniruri placute. Si, da, ieftine. Eu mi-am cumparat un portofel dulce foc cu 20 lei si un inelus simpatic cu 8 lei. Asta asa, ca reper de preturi.
Intrarea costa nici mai mult nici mai putin de 3 lei pe cap de om, si foto 5 lei. Mai arata lista inca ceva preturi, presupun ca se refera la reduceri de pensionari si copii, dar, pe bune…
Muzeul este sectie a Muzeului Judetean de Stiintei ale Naturii Prahova si merita trecut in traseul vostru de plimbare prin Parcul Ghica din Sinaia. Nu aveti ce regreta!
Citeste si:
- Palatul Stirbey, devenit Muzeul orasului Sinaia
- Cum sa redescoperi Sinaia de poveste
- Casa lui George Enescu – Vila Luminis, Cumpatu-Sinaia
- Hotelul Cumpatu, Sinaia
- Sinaia – cazare, hoteluri, pensiuni, vile, atractii principale si harta nebuniei