Daca vizitati Tulcea, atunci musai sa vizitati si Acvariul, sau mai degraba Muzeul Deltei Dunarii, situat pe strada Progresului nr. 14, cum veniti dinspre centru spre Monumentul de Independenta. Este unul dintre cele mai frumoase muzee de istoria naturii din tara, poate si pentru ca totul e ultramodern acolo – de la dioramele cu vegetatie, animale si pasari specifice Deltei, pana la acvariile cu pesti din zona Deltei sau chiar exotici.
Recunosc ca am trecut de multe ori prin Tulcea dar daca nu era campania Redescopera Romania nu as fi catcadisit sa vizitez acest muzeu, fie si pentru ca am inca o aroganta de bucurestean care nu da doi bani pe muzeele din tara (mare greseala, sunt muzee superbe si foarte bine intretinute peste tot in tara).
Nu va repeziti insa la pesti, urcati si la etaj pentru a admira dioramele in care vi se arata si vi se explica ce fel de specii de pasari si animale salasluiesc in zona Deltei sau chiar mai larg, a Dobrogei. Nu veti regreta, iar la plecare veti privi cu alti ochi peisajele de stepa, unice in Europa. Evident, puteti termina tura cu acvariile de la subsol, dar atentie la rechin ca poate sari din bazin daca il enervati cu blitzul 😀
Programul Acvariului (cum ii zic localnicii): marti-duminica 10-18, luni inchis. Puteti intra in muzeu pana la ora 17.30.
Pret bilet muzeul Deltei Dunarii: 10 lei adulti, 5 lei pensionari si copii, 20 lei taxa foto, 50 lei taxa film, 50 lei ghid (musai sa apelati la un ghid daca sunteti un grup, e cu totul altceva!!).
Redescopera Romania este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman
Citeste si:
- Delta Dunarii 2011 in imagini (1)
- Concurs: castiga un superb album
- Biertan in imagini
- Biserica medievala din Sanpetru, Hateg
- Muzeul Astra Sibiu: program, galerie foto
am auzit numai de bine despre acvariul ăsta şi totuşi, deşi de atâtea ori aproape de el, nu l-am vizitat niciodată. mă bucu s-aud că există astfel de locuri în ţară. şi într-adevăr avem şi multe muzee bine întreţinute ale căror praguri nu sunt foarte călcate. poate o promovare mai bună ar rezolva problema…
Pai data viitoare il vizitezi, scrii despre el si gata promovarea 🙂
Nici noi nu stiam de el, iata ca a meritat sa-l vedem!
Mă bucur că orașul Tulcea ți-a rămas în memorie, chiar dacă doar din ”vina” Acvariului. O adăugire aș avea: sub același acoperiș mai funcționează și un mini-cinematograf 3D unde pot fi vizionate documentare, în același format. Mai multe detalii aici. Cele faine!