La prima noastra intalnire trebuie sa recunosc ca, in pofida lookului sau elegant si placut, gandurile mele erau infipte in piscina sa incalzita – absolut inspirata si care te asteapta mai ales in zilele ploioase, innorate ori cand apa marii e prea rece – situatie ce o traiam deplin.
Hotelul Vega a reusit performanta de a-si schimba lookul ceausist de acum multi ani intr-unul elegant de 5 stele ce se adreseaza turismului de lux si de business, cu o receptie stilata si relaxanta, cu servicii prompte si personal frumos instruit care face fata cu brio inconvenientelor – aduse de pilda de un grup numeros ce uneori decide sa-si ia micul dejun tinandu-se de mana… 😛
Am fost superincantata sa vad ca pe langa vesnicele mezeluri rezervate mesei de dimineata, la Vega exista si varietate de salate si branzeturi (multe fiind produse bio) din care iti poti alege linistit ce doresti. Merita amintite si clatitele, da 🙂
Plaja hotelului este privata si certificata Blue Flag, arata foarte modern, putand satisface oricand si orice pretentii ‚occidentale’. Hotelul ofera spectacole de seara cu trupa Vega Band, iar in timpul zilei, in afara goeletei Adornate disponibila in weekend exista puse la dispozitie salupa de agrement, hidrobiciclete, ski-jeturi si echipamente de schi nautic.
Pentru copii sunt amenajate locuri de joaca atat in incinta hotelului cat si pe plaja, cu supraveghere asigurata de personal calificat. Nu suntem familie cu copii, insa avem destui prieteni cu copii si stim ce bine e sa poti merge la piscina sau la bar linistit fara sa stai cu gatul intors dupa duracellul cu pampers…
Doua minusuri are hotelul – zona de spa suficient de mica incat sa fie nevoie de programare prealabila, si… hotelul alaturat care cam strica panorama, insa deja asta tine de preocuparea vecinilor de a arata nefasonati probabil pe principiul ‚sa moara capra vecinului’… Desi, daca m-as numi Mazare, i-as obliga sa respecte niste standarde impuse de zona.
Plimbare cu velierul Adornate, bonus
Momentele petrecute a doua zi dimineata pe terasa restaurantului sub umbreluta, alaturi de cafeaua care, apropo, rulz, m-au ajutat sa ma resetez, adaugandu-mi-le cu grija la cele doar 3 ore dormite, pregatindu-ma pentru ceea ce urma programat ca o ultima activitate pe litoral – plimbarea cu velierul Adornate.
Mi-am luat preventiv un emetiral pentru evitarea surprizelor-surprize, pantaloni lungi si geaca de vant… ce mai! un veritabil marinar cu ochelari de soare. Am cunoscut si echipajul care statea cu un ochi pe pasageri si cu restul ochilor pe veliere… nimic nu le scapa. Plimbarea de-a lungul litoralului romanesc dureaza aproximativ 4 ore, se face in weekend si trebuie discutat inainte pentru rezervarea si comunicarea din timp a pasagerilor. Pretul este de 60 de euro/ persoana iar pentru clientii cazati la hotelul Vega (trebuie intrebat insa care ar fi sejurul minim), plimbarea este gratuita!
Excursii optionale cu plecare din Mamaia
Noi am ales sa incheiem sejurul cu o vizita la crama Murfatlar unde ne-am delectat cu muzeul si istoria vinului in Romania, si unde am desfasurat cea mai frumoasa activitate de pe pamant: am degustat vinuri, vedeta zilei fiind ‚Lacrima lui Ovidiu’ – ocazie cu care am aflat ca in pofida trendului european de vin rosu sec, romanii nu isi dezmint dragostea lor pentru vinul alb demidulce.
A urmat apoi o masa traditionala cu tipic dobrogean si da, iar dans, cu topaitul Happysor – nici n-ai zice… la gabaritul lui!, care ne-a insotit in tot infotripul #litoralulmeu organizat de Accent Travel & Events si Happy Tour, alaturi de Hotel Europa, Hotel Vega si Hotel Iaki, carora inca o data le multumim pentru suportul lor in acest experiment tripadventure pe litoralul romanesc 🙂
Ce alte excursii mai puteti face pe litoralul romanesc?: https://www.xplorio.ro/ce-poti-face-pe-litoralul-romanesc-9-sugestii/.
Citeste si:
- Eforie Nord 2013 – cazare, spa, wellness in Europa
- Litoralul romanesc in extrasezon
- Cele mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc
- 10 destinatii pentru vacanta
- Litoralul romanesc sub lupa presei