Locurile misterioase si fenomenele inexplicabile ne-au atras ca un magnet curiozitatea inca de cand locuiam in pesteri, fiind probabil una dintre putinele specii de pe planeta asta careia ni se aplica zicala ‘ce a omorat pisica’…
Daca sunteti amatori, asadar, de experiente si locuri misterioase, iata cateva locuri ale planetei asteptandu-si turistii:
1. The Superstition Mountains, aka ‘The Superstitions’
Incepem cu Muntii Superstitiei, pe care ii gasim pe continentul aflat de partea cealalta a oceanului, in zona Marelui Canion din Arizona, oferind nu doar peisaje de vis, dar si legende cu cautatori de aur.

Muntii Superstitiei ii gasim la est de Phoenix, Arizona. Povestile acestora sunt leagate mai ales de o comoara descoperita, conform unei legende de la 1800, de un emigrant german si nedivulgata nimanui pana pe patul de moarte… Autor Dinosaur Hunter, Sursa Foto.
Se pare ca piticii muntelui, ‘Tuar-Tums’, care traiesc in tunelurile si pesterile acestora, isi protejeaza comoara de aur, patruland in jurul ei zi si noapte. Dovada o fac spiritele oamenilor care si-au pierdut vietile in cautarea aurului si care acum colinda…
Merita vazuti muntii? Natura superba zice ca da, atata timp cat ii sunt lasate comorile in pace. Altfel, piticii, stiti voi… 😛
2. Dragon’s Triangle/ Devil’s Sea
Triunghiul Dragonului se afla cam la 100 de km S de Tokyo, pe langa insula Miyoke, si care, alaturi de Triunghiul Bermudelor, se numara printre „cele 12 vortexuri ale Pamantului”. I se mai spune si Marea Diavolului, caci pare-se aici isi fac veacul dragonii.

Cica din cand in cand se pot vedea fantomele navelor disparute de-a lungul vremii. Iar cine le-a vazut nu s-a mai intors! Pana una-alta, insula zonei – Insula Miyake, este cat se poate de populata, asa ca… ce sa zic, puteti incerca sa aterizati pe aeroportul ei! 😛 Autor Yamato-i, Sursa Foto.
Cercetatorii activitatilor paranormale asociaza zona cu Triunghiul Bermudelor pe baza unor povesti privind disparitia misterioasa a unor nave și avioane – Triunghiul Diavolului aflandu-se de altfel pe aceeasi axa ca Triunghiul Bermudelor. In literatura care se ocupa de nave fantoma si OZN-uri se gasesc mai multe relatari despre aparitia acestora in Marea Diavolului.
O alta ipoteza vehiculata indica ideea de universuri paralele unde navele ajung sa se rataceasca fara cale de intoarcere. SF? Muhaha!
In fine, altii sustin ca activitatea vulcanului poate modifica indicatorii magnetici creand confuzie si deregland aparatura. Treaba a fost suficient de serioasa incat in 1952 guvernul japonez sa trimita un echipaj pentru cercetare care, ironic, a disparut cu tot cu nava. Autoritatile nipone considera zona ca fiind una periculoasa. Sfaturi? N-am! 🙂
3. Shi Cheng sub ape
Orasul Leilor in traducere, zis in prezent si ‘Orasul de sub ape’, a fost ridicat in urma cu 1300 de ani la poalele muntilor Wu Shi, China, pastrandu-se intacte portile din piatra sculptata, scarile de lemn, cladirile si sculpturile, atat inainte de scufundare, cat si dupa.

Odata cu imaginea sa devenita publica, orasul a fost considerat Atlantida Chinei, hotarandu-se transformarea lui in obiectiv turistic. Asadar, doritori de scuba diving? 🙂 Sursa Foto
Inundarea orasului a fost decisa de autoritati in 1959, in timpul construirii unui dig peste raul Xin. Din fericire, apele i-au protejat edificiile din piatra, scutindu-le astfel de eroziunea vanturilor si ploilor. Odata cu imaginea sa devenita publica, orasul a fost considerat Atlantida Chinei, hotarandu-se transformarea lui in obiectiv turistic. Asadar, doritori? 🙂
4. Roopkund Lake
Supranumit si Lacul Scheletelor, aflat la altitudinea de aproape 5000 m a masivului Trishul, Himalaya, lacul Roopkund a scos la iveala peste 200 de schelete umane, presupuse ca apartinand soldatilor japonezi care au incecat sa traverseze India.

Sheletele din jurul lacului ofera o priveliste infricosatoare, de gheata amestecata cu oase si cranii innegrite de vreme. Autor Schwiki, Sursa Foto.
Guvernul britanic, panicat, a trimis rapid o echipa de cercetatori pentru a determina adevarul. Dupa examinare s-a constatat ca scheletele sunt mult mai vechi, pare-se apartinand unui trib local. S-au emis numeroase teorii, de la epidemii si alunecari de teren pana la suicid ritualic. Intr-un final, concluzia duce la varianta unei furtuni extrem de violente, cu rafale de grindina.
Au mai ramas amatori pe-aici? 🙂
5. Hashima Island
Aflata la 15 kilometri de Nagasaki, Japonia, insula a fost locuita de minerii adusi pentru extragerea de carbune, activitate desfasurata timp de aproape 100 de ani, de la 1887 la 1974. Aparitia zacamintelor de petrol a dus la abandonarea minelor, insula devenind pustie si fantomatica ca o nava de razboi abandonata.

Imaginea ei este… infricosatoare si trista totodata. Insa datorita turistilor amatori de senzatii, o mica portiune sigura a insulei a fost deschisa pentru turisti in 2009. Sursa Foto
Eu v-as mai sugera, daca doriti senzatii de genul acesta, ceva mai aproape de noi, chiar in Romania – fosta statiune Vidra, spre Obarsia Lotrului. Este o fantoma in toata regula, intr-o ruina completa si cat se poate de darnica in senzatii tari…
6. Rocetrack Playa
In Valea Moarta a Parcului National Inya, California, se afla locul pietrelor plimbarete.

In Rocetrack Playa gasiti locul unde pietrele, multe dintre ele foarte mari chiar, se deplaseaza singure, lasand in urma lor urme evidente. Autor Tahoenathan, Sursa Foto
Cercetatorii afirma ca aceste miscari se datoreaza peliculei de gheata formata in timpul noptii… Necredinciosii!
7. Tequendama Halls Hotel, Columbia
Deschis in 1928 langa cascada Tequendama pentru turistii veniti acolo sa ii priveasca caderile de apa, SaltHotel ofera un spectacol fantomatic.

Deschis in 1928 langa cascada Tequendama pentru turistii veniti acolo sa ii priveasca caderile de apa. Sursa Foto
Din pacate, din cauza lipsei de reglementari ale autoritatilor columbiene, raul Bogota a fost contaminat cu deversari industriale, astfel ca intreaga zona a ajuns afectata de situatie iar turistii evident au incetat sa mai vina. Se spune ca aici au ajuns in schimb sa vina cei cu intentii de suicid, sarind in apele cascadei, iar spiritele lor bantuind zona.
Din fericire, cei vii si pragmatici, respectiv Institutul de Stiinte ale Naturii si Fundatia Ecologica, au readus in atentia turistilor aceste peisaje de altfel superbe, prin infiintarea unui Muzeu al Naturii, renovand vechea cladire si gazduindu-l aici. Astfel, atat cladirea abandonata de aproape 25 de ani, cat si intreaga zona Bogota, au fost readuse in atentia turistilor. Bravo lor!
Revenim si cu locuri misterioase din Romania! Pe curand! 🙂
Citeste si:
- Bibury – cel mai frumos orasel al Marii Britanii
- Romania, Land of Choice. Clipurile de promovare
- Ce poti vedea pe langa Bucuresti. Obiective turistice
- Uluru Kata Tjuta, inima rosie a Australiei
- Locurile. Lumea. Lucrurile.
Pingback: Adi