Solda, Alpii Italiei. Cazare, mancare, preturi.

Anul asta am inceput concediul poposind in statiunea Solda din Alpii Italiei, decisi sa ne rasfatam cu ceva trasee usoare de picior si urcare cu telecabina pana in varful Ortler–3905 m.

Serpentine in Alpii Italiei. Peisajele sunt rapitoare, iar serpentinele… multe!

Alpii Italiei, Solda. Drum spre locul de cazare. Daca nu ar fi fost oboseala de 10 ore de sofat, am fi oprit din zece in zece metri. Ce sa mai! Muntii au spectacolul lor!

Cazarea am facut-o la o pensiune eleganta si frumos asezata – pe buna dreptate numita Panorama.

Camera e bine gandita, cu suficient spatiu. Incalzirea a fost prompta, desi ne temeam ca vom face frigul, dupa experientele avute cu proprietarii pensiunilor de munte. Pretul/ noapte duce undeva la 90 euro.

Nu ne-am facut iluzii de muntomani, stiam ce asteptari s-avem de la conditia noastra fizica, doar ca natura e cum vrea ea si nu cum vrem noi.

Surpriza diminetii… 🙂

Asa ca o frumoasa ninsoare ne-a prins in munti si niste nori grei s-au asezat peste varfuri, de ne-au taiat tot avantul si-au modificat tot programul.

Cu ochii carpiti de somn, am aruncat o privire de la fereastra. Se schimbase cumva, anotimpul.

Jingle bells, jingle bells… 🙂

Ca niste adulti cuminti ce suntem, ne-am multumit cu o plimbare si ceva gura cascata.


Statiunea Solda, destinata indeosebi sporturilor de iarna, se afla la o altitudine de 1840 m, inconjurata de varfuri de aproape 4000 m altitudine – Zebru, Cevedale, Ortles, oferand niste panorame ce-ti taie suflarea.

Tot din Solda se poate lua telecabina. Chestie care ne-am fi dorit-o tare mult s-o facem, daca nu se apucau norii sa ne cada in cap!


Solda este plina de cafenele, baruri, restaurante si hoteluri cu servicii wellness. Preturile aceleasi ca in toata zona tiroleza: espresso ~ 3,50 euro, un pahar de vin 4-6 euro, berea &alte sucuri ~ 4 euro.

Atmosfera calda perfecta pentru un vin si o cafea, pentru pauza de picioare, la Café Ilse Sulden.


E de notat faptul ca in extrasezon risti sa ramai pe cont propriu. Statiunile inchid sezonul de vara la jumatatea lui septembrie, cel tarziu la finalul lunii, si redeschid pentru sezonul de iarna in decembrie. Intre timp se fac lucrari de renovare si pregatiri de iarna.


Bafta noastra a fost restaurantul Post Sulden. Hotelul acestuia este deschis pana la sfarsitul lui septembrie, oferind servicii de cazare si tratamente spa; in ce priveste restaurantul, are niste meniuri menite unei burti de adevarat tirolez. Preturile sunt foarte rezon!: apx. 35 de euro pentru doua persoane, cu bautura. Daca optati pentru meniul zilei sau ‘all you can eat’, care costa in jur de 12 euro…, va calculati voi singuri.


Conform traditiei deja, am dat aici de seful de sala, un ungur vorbitor fluent de engleza si germana, zbarnaind printre mese intr-o buna dispozitie molipsitoare, venind spre noi fericit si spunandu-ne: ‘Si eu sunt din Oradea, plecat de la 14 ani cu parintii!…’ Au fost o feerie si omul, si discutia, si experienta lui! Ce valori continuam sa pierdem, of!…
Recomandam restaurantul.

Cei mai fericiti din tot peisajul erau zimbrii motaind. Pareau chiar ca plescaie de incantarea frigului de -4 grade! Pentru cei dornici sa ii mangaie intre coarne, existau mesaje dedicate.

Am stat in Solda trei zile, timp in care ne-am bucurat de zapada lui septembrie si plimbare la picior cu setare pe modulul de concediu, am vizitat frumosul castel Coira din Churburg aflat la 40 de minute mers cu masina, si cochetul orasel Glorenza. Voi reveni cu detaliile lor intr-o postare viitoare.
De aici am coborat spre Como unde am petrecut o saptamana plina. Tinem legatura!

Citeste si:

2 Responses to Solda, Alpii Italiei. Cazare, mancare, preturi.

  1. Pingback: Glorenza - Glurns, Italia, intr-o plimbare pe strazi medievale - Xplorio

  2. Pingback: Castel Coira, Churburg, Alpii Italiei - Xplorio

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close