Salina de la Turda, imagini.

Salina de la Turda este probabil cel mai bine amenajat obiectiv turistic pe care mi-a fost dat sa-l vad in Romania (si cred ca pot spune ca am vazut macar cateva orasele din Romania).

Cupola stil OZN care te intampina atunci cand cotesti spre gavanul in care se afla mina de sare ar trebui sa te pregateasca pentru ce vei vedea mai jos. Sute de metri de galerii, utilaje de acum 100 de ani cu care se sapa in sare, dar mai ales o mica scara care coboara spre mina in sine.

Cum la inceput petreci timpul in spatii inchise, nu prea iti dai seama ce se afla mai jos. Ei bine, mai jos se afla o cavitate uriasa, pe care nu mai pot sa o descriu decat prin imaginile care urmeaza.

10 lei intrarea la cel mai spectaculos obiectiv turistic din Romania? Ieftin, zic! Si cazarea in zona Turzii mi s-a parut foarte corecta ca preturi, in caz de te intereseaza, iti poti arunca ochii pentru parere.


Redescopera Romania este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman

Citeste si:

4 Responses to Salina de la Turda, imagini.

  1. Am mai vazut mine pe cateva bloguri. Trebuie sa ajung si eu acolo.

  2. Pingback: Cum ne respectam istoria

  3. Pingback: Top 12 obiective turistice Romania

  4. Pingback: Muzeul Astra Sibiu: program, galerie foto

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.