Caru’ cu Bere. O bere rece, ospatar!

Daca esti disperat ca nu ai unde sa duci niste straini care viziteaza Bucurestiu’, sau doar vrei sa-ti impresionezi prietenii, poti miza pe atmosfera de la Caru’ cu Bere.

Caru’ cu Bere

Dupa renovarea (?!?!) Lipscaniului, peste ceva decenii adica, Caru’ cu Bere a devenit el insusi un obiectiv turistic, putand fi ultimul punct al unei incursiuni in atmosfera Bucurestilor de la inceputul anilor 1900. Deocamdata, daca ai drumuri la bancile din zona Victoriei-Lipscani, o masa la Caru’ cu Bere ar fi cea mai potrivita.

caru-cu-bere_09.jpg caru-cu-bere_12.jpg caru-cu-bere_06.jpg

Mai mult, daca lucrezi in zona, restaurantul ofera, pentru numai 22lei/zi (daca imi amintesc eu bine), in cadrul unui abonament, un meniu fix pentru cele cinci zile lucratoare ale saptamanii. In paranteza fie spus, in zona ramai oricum nemancat daca mizezi pe fast-fooduri, iar cele doua-trei care exista mie chiar imi par execrabile.

Sau poti alege sa mergi la Caru’ cu Bere pur si simplu, ca sa te simti bine cu familia.

Daca vrei sa-ti faci o idee despre meniurile bucatariei lor si preturi, intra pe site-ul lor http://www.carucubere.ro, chiar si numai din principiu (frumoasa prezentare!).

Preturile sunt rezonabile, nu mici, iar serviciile … sobre si prompte, asa, cum ii sta bine unui restaurant cu traditie. Sfatul ar fi sa iti rezervi masa in restaurant, nu la terasa, pentru ca altfel pierzi toata atmosfera localului.

caru-cu-bere_10.jpg caru-cu-bere_04.jpg caru-cu-bere_07.jpg

Mancarea este atent preparata, poti comanda fara probleme gratar (numai bucatarul sa nu aiba o zi proasta :D, ca sa nu dai cu rosii in mine…), mai putin legume gratinate, ai o gama destul de mare de feluri de mancare gustoase, papanasii sunt enormi si …. neaparat sa iei o bere la halba (300ml, 400ml, 1000ml)! Nu pentru ca ar fi extraordinara (buna este), ci pentru ca bei o halba de bere la ‘Carul cu Bere’, cea mai vestita berarie a Bucurestilor anilor 1900. Cred ca au la halba si bere fara alcool. Este de intrebat. Limonada este de asemenea, servita intr-o cana uriasa.

Localul a pastrat tot spiritul secolului in care s-a nascut (anul 1879), in stil neogotic cu vitralii si lambriuri, picturi murale, balcoane cu balustrade sculptate, pe una din ele strajuind silueta sculptata a lui Mos Ghita cu felinarul sau, pivnicerul care candva a lucrat aici zeci de ani facand nenumarate drumuri la crama :P.

Proiectului restaurantului a fost executat de catre un arhitect austriac, ceea ce explica ambianta de berarie germana.

caru-cu-bere_02.jpg caru-cu-bere_03.jpg caru-cu-bere_08.jpg

In fiecare zi ai concerte de muzica de camera sau chiar spectacole de bun gust, atat in jurul amiezii cat si in timpul serii. Merita intrebat programul pe saptamana si ziua respectiva dinainte.

Pont: a nu se sta la mesele de nefumatori din mijlocul salii, daca nu vrei muzica direct in urechi. Iar daca vrei sa nu ai surpriza de a nu ti se gasi masa, fa-ti o rezervare in prealabil cu vreo doua ore , la 0213137560, sau pe rezervari@carucubere.ro.

Cat priveste planurile de revelion, daca vrei sa ti-l petreci la Caru’ cu Bere, neaparat rezervarile trebuie facute cu mult timp inainte!

Citeste si:

5 Responses to Caru’ cu Bere. O bere rece, ospatar!

  1. Eu says:

    (fac parte din categoria fumatorilor)
    Sus ce este? pot sta clientii si acolo? Sau doar jos? Si daca se poate sta si sus si jos, intreb daca este diferenta de pret.. sau este la fel..

  2. xplorio says:

    exista separeuri pentru fumatori – am impresia ca pe dreapta, imediat cum intri, si la terasa. si nu, nu se aplica preturi diferite. desi, ar fi interesant sa existe o taxa pentru fumatorii din restaurant, nu-i rea ideea 😛 :))

  3. Dumitru Mihai says:

    merg des la acest restaurant faimos, este deosebit pentru mine si pentru prietenii mei, niciodata nu am avut parte de momente neplacute, un restaurant ( berarie ) romanesc care te face sa te simti special, programe artistice, servicii bune, produse de calitate totul intr-un singur nume “caru’cu bere”

  4. Pingback: Raspuns la CENTRUL VECHI de la Alex Negrea! | Parerile Artistului in Blogosfera

  5. Pingback: Cum sa obtii timp liber. Si cum sa ti-l petreci.

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close