Portugalia. Coasta de Vest | Xplorio

Portugalia. Coasta de Vest

Drumul pana in Portugalia este incredibil de lung – am masurat pe harta si am ramas surprins sa vad ca este o distanta la fel de lunga de la Bucuresti la Capul Nord ca de la Bucuresti la Lisabona. La kilometru, chiar! 2980 de km in linie dreapta, indiferent incotro o apuci.

Si daca anul trecut am pus picioarele pe cel mai nordic punct al continentului, acum am trecut pe la cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca.

Sentimentul nu mai e ca la Capul Nord, care e departe de orice, pentru ca aici avem asezari mici si mari de-a lungul intregii coaste de vest a Portugaliei. Lumina e calda iar aerul e parfumat. Insa atunci cand privesti Oceanul Atlantic nu poti sa nu te gandesti cat de inaccesibila li se parea navigatorilor antici – ba chiar si medievali – aceasta intindere de apa. Te simti ca la capatul Europei asadar, caci dincolo de Balta e Lumea Noua, cea spre care plecau plini de sperante atatia!

Daca ai drum prin Lisabona, musai apuca pe drumul spre Cascais, urcand apoi spre Malveira da Serra, dar nu pe drumul mare, ci pe Estrado de Guincho (Estr. Nacional 247) care urmeaza tarmul Atlanticului si de pe care poti admira chestiile de mai jos, din galeria foto. Odata ajuns in Malveira, urmezi tot N 247 spre Cabo da Roca – e usor, sunt semnalizatoare peste tot.

Pe toata linia tarmului, casti gura mare si respiri adanc. Oricum, drumul in sine e o poveste, merita o zi intreaga, desi nu ia mai mult de 2 ore dus intors!

Daca ai si ocazia de a lua masa la una dintre pensiunile aruncate pe dealurile din aceasta zona, cum am avut eu, nu ezita sa crezi ca esti in Paradis.

Sa ne relaxam un pic, zic…

Citeste si:

3 Comments

  1. Traveling Hawk April 1, 2012 7:50 pm

    Foarte frumoase imaginile, inclusiv cele din Lisboa! Am fost si eu la Cascais, pana la Boca del Inferno dar mai departe, nu.

    http://travelinghawk.blogspot.com/

  2. xplorio April 1, 2012 9:22 pm

    In Lisabona din pacate nu am reusit sa fac poze, n-am avut timp. Este unul dintre minusurile testelor auto :)

    http://www.xplorio.ro

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>