Palatul Topkapi, Istanbul | Xplorio

Palatul Topkapi, Istanbul

In zona orasului vechi din Istanbul se poate vizita Palatul Topkapi. Superb de vazut si de pe Bosfor, si de pe uscat, palatul impresioneaza atat prin dantelariile sale in piatra, cat mai ales prin dimensiunile cu care in general Istanbulul se lauda. Aici au locuit sultanii otomani timp de patru secole. Constructia a fost ridicata la porunca lui Mahomed al II-lea, dupa cucerirea Constantinopolului – numele purtat pe atunci de Istanbul :)

Palatul s-a tot marit de-a lungul timpului cu cladiri si anexe destinate in mare parte, evident, haremului. Haremul Palatului Topkapi numara 300 de camere, 9 bai turcesti, 2 moschei, spital si spalatorie. Familie mare.

Pentru noi, cei din secolul XXI, palatul este deschis zilnic, mai putin martea, intre orele 9.00-17.00. Intrarea in muzeul Topkapi costa 10 euro, iar pentru Harem mai se scot din buzunar inca vreo 8 euro. Eu zic ca Haremul face toata atmosfera. Din pacate este gol… ;)

Pe voi ce v-a impresionat mai mult in Istanbul? :)

Citeste si:

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>