Februarie – prognoza meteo

La ce ne putem astepta pentru luna februarie?
Cel putin pentru inceput, prognoza pentru prima saptamana a lunii anunta o vreme ‘uda’ mai degraba, cu ceva soare si restul nori la orizont si cu temperaturi destul de ridicate pentru o luna de iarna-inca.

iarna_peisaj21.jpg

Vorbim de perioada 1-29 Februarie:

Asadar, prima saptamana din Februarie in Bucuresti va avea si cateva zile mai senine si temperaturi placute de 6-8 grade … Si mult noroi :(( … Pentru ca urmeaza apoi perioada cu alternante nori-soare si temperaturi blande, dupa care vine un mix de ploaie si fulguiala, dar tot la temperaturi usoare, de 4-6 grade. Incepand cu 10 Februarie si pana in jurul lui 17 Februarie, se va raci usor, cu un minim de -2 grade, cer noros si vreme ploioasa, cam pana pe 17 Februarie. Pe 15-17 se pare ca va ninge :) . Urmeaza o saptamana cu o vreme innorata in continuare, usoara ridicare a temperaturilor catre 6 grade, iar incepand cu data de 22 Februarie, 11 grade si un soare timid printre nori. Sfarsitul de luna se anunta ploios.
Brasov si Sinaia inregistreaza temperaturi de 3-5 grade si cer innorat, iar in Sinaia, ninsoare si rece, cu temperaturi mai mult negative. Asa ca e posibil sa se skieze inca fara probleme, muntele ramane munte. Ploaie, cu sanse de ninsoare dupa 10 Februarie. Tot atunci se va inregistra si o scadere a temperaturii catre -2-4 grade. 15-18 Februarie se vor inregistra -9 grade si ninsoare. Incalzire brusca pana la 5 si apoi 10 grade in perioada 19-25 Februarie si soare printre nori, iar 26-29 Februarie – ploi si temperaturi blande, de 8 grade. La Sinaia, in perioada de weekend 15-18 Februarie se vor inregistra temperaturi mai reci ce vor ajunge si la -13 grade …

Si pentru Sibiu si Sighisoara prognoza anunta temperaturi blande in primele zile, de 6-8 grade si nori cu ploaie. Dupa 10 Februarie precipitatiile mixte se transforma in ninsoare, cu scaderi de temperatura spre -2 grade. Secvente de ninsoare la sfarsitul saptamanii 15-18 Februarie si rece, pana spre -6 grade, dupa care urmeaza o saptamana mai mult innorata si o revenire a temperaturilor spre 7-8 grade. Sfarsitul lunii Februarie va fi ploios.

Iasi – aici Februarie debuteaza cu ploaie si oscilatii de temperatura, o zi calda, alta rece … 4-5 grade sau dimpotriva, catre minus, 0 -3 grade. 8-14 Februarie – partial noros, iar dupa 15 Februarie, temperaturi de -4 grade si ninsoare. Nu pentru mult timp insa, vremea revenindu-si treptat catre 4-6 grade, cu soare printre nori. Si mai multi nori spre sfarsitul lunii, ca mai in toata tara…

La Constanta temperaturile se ridica chiar si pana la valori de 8-10 grade, si cer destul de senin. Asta pentru inceputul lunii, 1-7 Februarie. Oricum pentru constanteni si pentru ratacitii de prin zona litorala, vremea pentru aceasta parte a lunii este chiar exceptionala. De pe 8 Februarie temperaturile scad pana la 0 grade, si se asteapta precipitatii mixte, care apoi se vor transforma in ninsoare. De fapt, mai mult fulguiala, si chiar daca se vor inregistra si -4-7 grade la sfarsitul saptamanii 16-17 Februarie, vremea in Constanta va fi placuta si mai senina decat in alte orase ale tarii. Probabil ca la sfarsitul lunii va fi mai innorat. Vom vedea.

Timisoara – si aici Februarie debuteaza cu ploi si temperaturi de 7-8 si chiar 10 grade. Iar daca mai tot timpul am avut impresia ca timisorenii sunt scutiti de nori si ploi, gata … Vor fi doar cateva zile soare printre nori, perioada 8-11 Februarie, dupa care se asteapta chiar la ninsori in urmatoarele zile, mai precis 15-18 Februarie, si temperaturi scazute pana la -4 grade … Dupa aceasta perioada temperaturile se vor ridica treptat catre 10-11 grade, cer mai mult senin, si un frumos sfarsit de luna cu ploi ;), conform prognozei, perioada 26-29 Februarie. Oricum, usor usor, primavara isi va face aparitia!

Cam asta ar fi prognoza pentru luna februarie.

Citeste si:

One Response to Februarie – prognoza meteo

  1. WladyX says:

    You’re the weather man now?

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.